Husmor vaknade idag






bakat Fiestads frukostbullar och matlådor

Kommentarer
Postat av: Frida

Va duktig du e!! Du får gärna bjuda på dom där frallorna nån gång när vi kommer ut, ser riktigt smaskiga ut!!

2009-01-25 @ 21:36:53
Postat av: Gabriel

När kan vi börja baka bullar,bröd och frallor?





/Gabbe

2009-01-26 @ 17:44:10
Postat av: Alexandra

Frida, självklart...



Gabbe, säg bara till när du vill!!!

2009-01-27 @ 10:55:18
Postat av: Choquettes - recept översatt från enegelska

Chouquettes

Cirka 25 puffar



Forma ett högar av degen är lättast att göra med en bakelse väska, men du kan använda två skedar eller en fjäderbelastad glass scoop.



1 kopp (250 ml) vatten

1 / 2 tesked salt

2 tsk socker

6 matskedar (90 gram) osaltat smör, som skärs i små bitar

1 kopp (135 gr) mjöl

4 stora ägg, vid rumstemperatur



Glasyr: 1 äggula, blandad med 1 tesked mjölk

Crystal socker (Coarse socker finns i USA från King Arthur, även om det är en mindre kornat socker än vad som visas här. I Paris, jag köper mitt på G. Detou.)



Förvärma ugnen till 425 grader (220 C.) Line ett bageri blad med pergament papper eller silikon bakning mat.



Värm vatten, salt, socker och smör i en liten kastrull under omrörning tills smöret smält. Ta bort från värmen och dumpa alla mjöl i på en gång. Rör snabbt tills blandningen är mjuk och drar ifrån sidor av pan.



Låt degen svalna i två minuter, sedan kraftigt slå i äggen, ett i taget, tills slät och blank.



Med hjälp av två skedar, skopa upp en försvarsmur av degen med en sked ungefär storleken på en George Bushs hjärna (eller ungefär lika stort som en valnöt) och skrapa bort det med de andra sked på bakning blad.



Placera Mounds jämnt radavstånd förutom om bakning blad. Pensel början av varje jordhögen med några av de ägg glasyr tryck grova sockerkristaller över toppen och sidorna av varje jordhögen. Använd en del. När puffar expandera upphov kommer du att uppskatta det extra besväret (och socker.)



Bake grädden puffar för 35 minuter, eller tills svälld och väl browned.



(Om du vill göra dem crispier kan du peta ett hål i sidan med en kniv efter du tar dem ur ugnen så att ångan fly.)



Grädden puffar bäst ätas samma dag de är gjort. När svalnat kan de frysas i en zip-top frys väska för upp till en månad. Avfrostnings vid rumstemperatur, så varma kort på ett bageri blad i en måttlig ugn tills krispiga.





Chouquettes

About 25 Puffs



Shaping the mounds of dough is easiest to do with a pastry bag, although you can use two spoons or a spring-loaded ice cream scoop.



1 cup (250 ml) water

1/2 teaspoon salt

2 teaspoons sugar

6 tablespoons (90 gr) unsalted butter, cut into small chunks

1 cup (135 gr) flour

4 large eggs, at room temperature



Glaze: 1 egg yolk, mixed with 1 teaspoon milk

Crystal sugar (Coarse sugar is available in the US from King Arthur, although it's a smaller-grained sugar than what is shown here. In Paris, I buy mine at G. Detou.)



Preheat the oven to 425 degrees (220 C.) Line a baking sheet with parchment paper or a silicone baking mat.



Heat the water, salt, sugar, and butter in a small saucepan, stirring, until the butter is melted. Remove from heat and dump all the flour in at once. Stir rapidly until the mixture is smooth and pulls away from the sides of the pan.



Allow dough to cool for two minutes, then briskly beat in the eggs, one at a time, until smooth and shiny.



Using two spoons, scoop up a mound of dough with one spoon roughly the size of a George Bush's brain (or about the size of a walnut), and scrape it off with the other spoon onto the baking sheet.



Place the mounds evenly-spaced apart on the baking sheet. Brush the top of each mound with some of the egg glaze then press coarse sugar crystals over the top and sides of each mound. Use a lot. Once the puffs expand rise, you'll appreciate the extra effort (and sugar.)



Bake the cream puffs for 35 minutes, or until puffed and well-browned.



(If you want to make them crispier, you can poke a hole in the side with a knife after you take them out of the oven to let the steam escape.)



The cream puffs are best eaten the same day they're made. Once cooled, they can be frozen in a zip-top freezer bag for up to one month. Defrost at room temperature, then warm briefly on a baking sheet in a moderate oven, until crisp.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0