Mors dag

Mors dag firades tillsammans med fina Jenny, Elsa & Alva,
Först var vi hemma och busa hos dom, sen åkte vi in till Valla, red häst, tittade på de andra djuren och lekte lite till.
En skön och perfekt mors dag.


Älskade ungar!!

Tova Berthagen

Vår underbara skatt som äntligen börjar bli Tova igen. Glad, sprallig och stretar inte emot.
Vet inte vad det är med oss just nu men vi vill bara vara med henne hela tiden, kan titta på henne i timmar och jag vet inte hur många gånger per dag vi säger hur underbar hon är.
Jag tror att jag är lite nervös över att det ska komma ett till barn i famlijen och hur Tova ska reagera. Men jag tror det kommer bli bra.

Förstod inte att kärleken till ens barn kunde vara så stark!


I tisdags var vi på grillfest på dagis, kul att få se henne springa omkring i den miljön som hon vistas i hela dagarna när vi jobbar.


Idag är det förskolans dag och då skulle elever från Kungshöga komma och sjunga för dom. Alla barn fick vara klädda i Astrid Lindgren figurer om de ville. Det var inte svårt att lista ut vad Tova ville vara..
Tovas fröken Gunilla visar hur stark Pippi är


Fick en bild av Josse där Tova rider på lilla gubben

Måla måla

Igår kväll stängde jag in mig och Camilla i Solviks källare och målade. Vilken skillnad det blev! Kommer bli så bra.. Inte långt kvar nu tills Solvik ska vara klart för inflyttning för hyresgästen..3 veckor. Det är bara att jobba på!!38 dagar kvar..

Igår var jag hos barnmorskan. Pyret har vänt sig rätt och huvudet var rörligt, Tova blev inte fixerad innan förlossning så jag tror inte denna blir det heller.
Hade gått ner 3-4 hg men magen (livmodern) hade vuxit 2,5 cm. Det måste vara den fina magsjukan jag hade. Så ligger fortfarande på ca 10 kg +.
Måste säga att jag mår riktigt bra just nu och känner mig faktiskt fin...

Jag hoppas att jag får känna mig såhär tills pyret är ute och att jag inte svullnar för mkt på slutet.Ute och promenerar varje dag, har börjat med stavarna igen...


Imorse såg Tova sin nya gungställning. Hon...

img_2950 (MMS)

Imorse såg Tova sin nya gungställning. Hon utbrister: mamma, Tova jätteglad!


Duktiga Camilla rensar i rundeln!! Tack vä...

img_7960 (MMS)

Duktiga Camilla rensar i rundeln!! Tack vännen för din arbetskraft :)


V.34

Nu rullar veckorna på. Imorgon går jag in i v.35. Tänkt om 4 veckor, eller 43 dagar kan vi vara 4 st tvåbenta i vår familj. Pyret i magen är nu ca 44 cm långt och väger runt 2,3 kg.
Jag har blivit stor nu, (är ju faktiskt höggravid) men känner mig fortfarande bra i kroppen. Ibland värker det i ländryggen men peppar peppar ingen foglossning el dylikt. Dock fått svullna ben..
Pyret rör sig massor nu men jag undrar om den lagt sig till rätta...det får jag se när jag åker till barnmorskan på ons. Vågen står på +10 kg, hoppas det inte blir så många mer...med Tova gick jag upp 14 kg.

Ska försöka ta det lite lugnare efter denna helg och förbereda mig för ännu en underbar upplevelseRabarberkräm

Ikväll gjorde jag rabarberkräm som jag kokade tillsammans med en kanelstång och lite kardemumma.
Sen åt jag den ljummen med gammaldags mjölk. Mums!
Längtar tills alla andra godsaker växer så man kan göra sylt, saft, kräm.

Det går framåt

Nu är det inte långt kvar tills hyresgästen flyttar in i Solvik och det är en hel del kvar men det kommer lösa sig.
Vi la ner jobb med att måla luckorna i köket men tyvärr så gulnade den antikvita linoljefärgen och sen kände vi att vi ville renovera köket helt så nu blir det ett nytt kök från Ikea. Det kommer bli sån skillnad från köket innan..

I badrummet är golvet lagt och väggarna putsade.Anders och Christian bygger nytt kök i Sol...

img_3969 (MMS)

Anders och Christian bygger nytt kök i Solvik!


Busfian Fliza 5 år

Idag blir vår Fliza 5 år. Hon blir bara finare och finare..Fliza kom till oss som en slump, eller hon sprang fram till Anders hela tiden när vi var hos en uppfödare som hjälpte oss med Nikis valp som gick bort.
Det är mkt energi i damen och hon gör lite som hon vill ibland men hon är genomgo och myser gärna med Tova.


Första locken klippt

2012-05-12 klipptes Tova för första gången hos Barbaras Barbershop, dvs hos mormor.
De var lite motigt att klippa det fina håret men det kommer massa nytt hår enl frissan.
Det var inga problem att klippa det lilla busfröet, hon spexade framför spegeln hela tiden.
Hon blev liiite äldre med kortare hår..men nu ska vi låta det växa.
Myshelg

I helgen har Tova och jag haft en myshelg med massa djur inblandade. Pappa Anders har slitit i Solvik, bl a lagt golv i köket.

I lör åkte Tova, jag och mormor Barbara till Djurens Dag i Mjölby, vädret var inte det bästa med Tova uppskattade det ändå.


Åsnor, hästar, kaniner, får, hönor, minigrisar, hundar...tova var i himlen


I söndags kom Molly & Frida på förmiddagen på en playdate. Vädret var helt underbart, barnen lekte självklart ute, i lekstugan, i sandlådan, hoppade studsmatta och mkt mer..
Efter lunch åkte vi till Jenny, Elsa & Alva. Efter mellis gick vi till kossorna på Marås gård. Vi tittade på alla små söta kalva..Tova med bästa vänner


Varje kväll innan vi går och lägger oss ti...

img_5393 (MMS)

Varje kväll innan vi går och lägger oss tittar vi till våran ängel. Ikväll var hon trött efter helgens trevligheter.  Sötaste...


Simskola

Denna termin har Tova och jag gått på simskola 2-4 år. Det har varit en av veckans höjdpunkter och så mysigt att bara få vara med henne och göra något roligt ihop. Hon har varje gång varit så snäll och glad. Den mysigaste stunden var nog efter simmet när vi kramades och värmde oss under duschens strålar. Fick några kort av Charlotte som också gick med Hugo.Nu har vi väl haft vårt

Ja inte blir det mkt gjort och inte blir det mkt uppdaterat här när sjukdomarna bara löser av varandra.
Efter Tovas magsjuka fick hon ögoninflammation och ytterligare en släng magsjuka efter två dagar. Sen blev det min tur att bli magsjuk och spy med en gravidmage i v 33 är ingen hit. Stackars liten i magen. Det tog ett dygn innan den blev lika livlig som den brukar vara.
Ingenting funkar just nu men det gäller att inte ge upp utan att tänka att det kan bara bli bättre.
Ang Tova så har vi fått lägga mkt på hyllan just nu, blöjträning, välling, nappen mm. Känns tråkigt då allt gick så bra ett tag men vi försöker senare..hon sover iaf hela nätterna i sin säng.
Jag hoppas på lite roligare inlägg framöver och mer energi o en frisk sommar till fam Berthagen / Thell.

Sov gott!

Årets ved

Våra underbara grannar Lennart & Dick klyver årets ved tillsammans med Anders.


Otur, när ska det vända?

Jag brukar inte vara den som klagar och jag vet att vi inte har det värst men nu är jag trött på all skit.
Förra helgen och börjar av denna vecka var Anders sjuk, vi skulle klyva årets ved men Anders orkade knappt en dag och jag förstår honom.
sÅ fort vi ska jobba så blir någon sjuk...
Igår efter Anders målat alla lister till Solvik så skulle han åka dit och fortsätta jobba eftersom det måste bli klart snart då hyresgästen flyttar in i juni. Vad händer då, jo troligtvis går turbon sönder på ena bilen. Hej då pengar!
Jag blev superförkyld igår, nästan o ögon bara rinner, ont i halsen, hostar...
och som pricken över i:et så blev Tova magsjuk inatt.

Ny leksak

Anders nya leksak, gissa om han är glad!


Tid!

Sjukdomar och fullt med jobb gör att de inte hinns med uppdateringar...


RSS 2.0