God Jul!

Vi har haft en lugn o skön julafton med julkalender, grötfrukost, promenad, julbord, kalle, julklappar mm
 
Vi önskar Er en god Jul och att ni alla är nöjda med dagen.
 
Kram på er

Agnes 5 mån

För en vecka sedan blev lillfisen 5 månader.
Nu har hon tjockat till sig och benen är som falukorvar, älskar det..
För en vecka sedan rullade hon från mage till rygg (2 mån efter sin syster) men denna vecka började hon sitta själv (1 mån innan sin syster)
Har gått från sovrutinen helt men sover oftast innan halv 9.
Tycker smakportioner är sådär, vill ha vanlig mat....
Räcker ut tungen när hon är glad och busig och lyfter armen o viftar när man vinkar åt henne.
 
 
 
<3

Veckorna

Veckorna rusar förbi men inte mig emot.
Just nu får man prioritera saker hela tiden för att tiden inte räcker till.
Jobba, ta hand om vår gård, våra barn, våra djur och oss själva, det sista ligger längst ner på listan.
Jag tycker just nu att det är för mkt och jag tycker att det är ok att säga det. Att man inte orkar med allt.
Ni som känner mig vet att jag älskar julen....men...detta år tar jag ett sabbatsår, 6 stjärnor hänger uppe och några tomtar är framme sen får det vara bra. Har sagt till Anders att vi kan skippa gran i år..
Men jag tänker inte bara gnälla över att tiden inte finns utan försöker göra något åt saken.
 
Nu ser våra veckor ut såhär
Mån-ons Tova dagis, jag o Anders jobbar.
Tors - jag är hemma med båda barnen. Jag släpper allt och bara är med barnen, älskar tors Brukar bli skogspromenad på fm och öppna förskolan på em.
Fre- varannan fredag är Anders pappaledig. Då ska jag jobba men det slutar alltid att vi hittar på något hela familjen.
 
Det är skillnad på att ha två barn mot ett barn och sen är det även skillnad på barn.
Agnes sover korta stunder på dagen och när hon inte sover vill hon bli buren, sitta i mitt knä.
Det gör att så fort hon somnar så sätter jag mig på kontoret....eller så får jag panik för att det är så mkt jag vill göra och kan inte betämma mig för vad och då slutar det oftast på kontoret.
 
I vår ska Anders vara pappaledig och det ser vi fram emot båda två!!

5 års jubileum

Lördagen den 17 nov, firade vi 5 år med Fiestad Fogdegård 2.
5 år som varit otroligt händelserika.
Bjuder er på en resa genom våra 5 år med huset..
 
17 november 2007 var första dagen med VÅRT nya hus. Minns att det var kallt o ruggigt och att vi satt framför brasan i hallen. Då kunde jag inte förstå vad denna lilla gård skulle komma att betyda för oss och lära oss nya saker.
Vad vi har hunnit med under dessa 5 år, ibland tycker man att det inte hänt något, det är tur att jag alltid har kameran vid mig, för när man börjar titta på alla kort så ändrar man sig snabbt.
Sen vill jag ge en stor eloge till min fästman Anders, en mer drivande och händig karl får man leta efter.
Och jag vill även tacka alla våra fantastisk fina vänner och familj som hjälpt oss med allt från att gräva till att lägga tak. Ni vet att vårt hem alltid är öppet för er.
 
 
När vi köpte huset så hade den två sidor träpanel och två sidor puts. När huset byggdes 1901 var det träpanel och omkring 50-talet så lades puts på. Tyvärr blev putsen dålig och förra ägaren började med att byta ut den mot ny träpanel. Nu är huset helt!
 
 
På gården låg även ett fallfärdig hus. I det fanns ett litet garage, dass, förråd och lite rester av ett bykhus. Vi tog vara på takstolar och lite av stommen, bytte tak, byggde huset helt med isolering, panel mm, gjöt en platta och till slut blev det ett pannhus. Anders läste på i ca 1 år innan han även byggde värmesystemet själv, kulvert mellan pannhus och bostadshus, storlek på tankar, panna, ved mm. Och vet ni, det funkar kalas. Nu kan vi ha 23 grader i hela huset om vi vill och vi blir inte ruinerade.
 
 
Magasinet hade två sidor eternit, två sidor gulmålat trä och dörrarna var gula. Med lite färg blev det mycket snyggare och det passar ihop med vårt hus och pannhuset.
I magasinet har vi hundklubbens två kurslokaler, förråd, loge mm. Vi har lite drömmar om det i framtiden så vi får se hur det ser ut om 10 år =)
 
 
Köket var riktigt fult, så efter att ha bott ca 1 månad i huset hade vi renoveringsfest. Tjejerna tog köket, vi målade kakel, luckor, stommar och tapet. Vilken skillnad det blev med lite färg. Köket funkar idag men det vore kul att snart få bygga ett som vi vill ha..
 
 
Vårt sovrum är det rum som fått störst förändring. Från början var det ett stort rum men förra ägaren gjorde det till två. Men när vi rev väggen och fixade iordning rummet så fick man husets karaktär även på övervåningen. Och jag måste säga att sovrummet är ett av mina favoritrum och vi sover gott.
 
 
Stora hallen bjöd på många färger när vi flyttade in och hallen kändes mörk så det var det första vi tog tag i när vi flyttade in. Panel och tak blev vitt, ny tapet, den röda plastmattan rycktes bort och golv slipades och laserades vita. Det finns inget mysigare än att sitta framför brasan med fötterna på bordet en ruggig höstkväll.
 
 
Tovas rum var först vårt sovrum. Men när vårat nya var klart så gjordes detta rum om till Tovas. Tre väggar målades vita och en vägg har en helt fantastisk tapet från Pip Design.  Golvet slipades och vaxades vitt. Rummet är fortfarande inte helt klart, det fattas taklister, lister runt fönstren och fönsterbrädor.
Det gamla sängen blev pricken över iet i rummet.
 
 
Mellan köket och finrummet/matsalen låg en liten serveringsgång som vi bestämde att göra om till skafferi. Jag har alltid drömt om ett skafferi med träpanel och vi hade tur, för när vi tog bort massonitskivorna så var det gammal pärlspont under. De målades vitt och golvet målade vi grå och vit rutigt. Någon gång kommer det även finnas dörrar rakt fram så att vi kan öppna upp ventilerna.
 
 
Rummet mellan köket och stora hallen var först förvaringsrum, sedan mitt kontor och nu är det barnens lekrum. Smidigt att ha ett lekrum på bottenvåningen och nära köket.
 
 
Första året hade vi en inflyttningsfest med 50 gäster. Vi hade dukat långbord och det var inget problem att få plats. Av några kära vänner fick vi höns, en fin present och helgen efter fick vi smälla ihop en liten hönsgård utanför den gamla svinstian där hönsen bodde. Tyvärr så har vi inte höns idag men det är definitivt något vi kommer skaffa i framtiden.
 
 
Februari 2009 så startade jag och min vän Jenny Fiestad Hundklubb och det är ett av de bästa besluten jag gjort i mitt liv. Vi vill och vi kan och jag tror på oss.
 
 
Vårt ena stall i ladan blev en inomhushall. Flügger i Mjölby sponsrade oss med färg. Vi har även gjort om drängstugorna i magasinet till två kurslokaler.
 
 
Jag är målat om en del möbler som nu pryder vårt hem. Önskar jag hade mer tid då det står möbler och väntar...
 
 
Vi har även köpt en del möbler, det mesta på auktion och mycket i Skåne. Där är utbudet mycket större och mer chans till bra fynd.
 
 
Vi har fått fira helt underbara jular i huset. Första året var både Anders och min familj hos oss och plats var det inga problem med. Vi har även haft tur med julgranar och hittat de som passar hos oss. Jag hoppas våra barn kommer älska julen lika mycket som vi.
 
 
Vi och gården har varit med i Corren, Bostad 24Corren och Länstidningen.
 
 
När vi flyttade till gården hade vi våra hundar Artur, Fliza och Nikita och med gården fick vi gammelkatten Batman, idag 15 snart 16 år. Ganska snart fick kullsyskonen Strindberg och Zoega flytta hem till oss.
Vi har även fått äran att vara uppfödare åt 4 kullar.
 
 
Det har planterats en del, mest rosor och lavendel. På våren planterar vi penséer och på sommaren bl a pelargoner i våra krukor.
 
 
Vi har fått två underbara döttrar, Tova & Agnes. Nu går den mesta tiden till dom.
Men Tova är gärna med och spikar och renoverar.
 
 
Det var en del av det vi gjort på gården. Undrar hur det ser ut om ytterligare 5 år..
 
 
Ni får gära lämna en kommentar vilka ni är som läser bloggen :)

RSS 2.0