Gravidfin

För ett par veckor sedan tog min fina vän Josephine kort på mig och här är ett axplock av bilderna vi tog.
Ingen bebis än. Just nu kollar vi in lekpa...

img_0570 (MMS)

Ingen bebis än. Just nu kollar vi in lekparker i Mantorp!


Ikväll ska vi provsmaka våra jordgubbar!!

img_4026 (MMS)

Ikväll ska vi provsmaka våra jordgubbar!!


8 år

Idag firar Anders och jag 8 år tillsammans.
Vår kärlek blir bara starkare och starkare och vi stöttar alltid varandra i alla dessa galenskaper vi hittar på.
Jag älskar Dig min Berta!


Midsommar 2012

En lugn och skön midsommar med god mat, dans runt stång, jordgubbstårta och lekande barn!Älskade ungar! Ni är så fina!

Finns inget dåligt väder!

img_5475 (MMS)

Finns inget dåligt väder!


En bästa vän erbjuder sin tass som huvudku...

img_9239 (MMS)

En bästa vän erbjuder sin tass som huvudkudde....


Nära nu

Mår fortfarande himla bra och känner mig bra i kroppen. Vågen står på + 12 kg.
BB-väskan är packad och känner mig mentalt förberedd, måste träna lite mer andning bara. Var så himla duktig på det innan vi fick Tova och det hjälpte massor.
Har varit lite nojig över att det är en sån babyboom denna sommar och att man t o m kan bli skickad till Jönköping. Men min barnmorska lugnade mig och sa att man prioriterar omföderskor då de går fortare och berättar jag att jag var öppen 9 cm sist jag kom in så kan de inte skicka mig vidare.
Förstå att vi har två barn snart :)

Kvällens skörd!

img_8970 (MMS)

Kvällens skörd!


Voilà la Solvik

Nu är första renoveringen klar av Solvik och hyresgästen har flyttat in.
Allt är i princip nytt, verkligen fint och fräscht.
Tack alla fina männskor som hjälp oss.
Hall innan
Hall efter

Köket innan
Kök efter

Sovrum innanSovrum efter

Vardagsrum innanVardagsrum efter
Badrum innan
Badrum efter

Nu vill vi höra era åsikter, vad tycker Ni?

Utslagen hjälte. Sov ingen middag på dagis...

img_3244 (MMS)

Utslagen hjälte. Sov ingen middag på dagis då vi sov till 20 i 9 imorse. Lyx! Hon får sova 10 min till i mitt knä :)


Firande

Det började med en brakfrukost på Tollstadvägen där vi firade lillebror Gabbe som slutade 9:an.Sen bar det iväg till Hörby där Anders lillasyster Gabbie tog studenten.
En skön och slapp helg, det var precis det vi behövde.

Nu är det bara 2 veckor kvar. Denna helg h...

img_9913 (MMS)

Nu är det bara 2 veckor kvar. Denna helg har jag bara ätit och tagit det lugnt o känner att jag tyvärr börjar svullna lite i händer o fötter. Så igår åkte ringen av. Men förhoppningsvis får jag ha på mig den om 2 veckor! :)


I vått och torrt

Ni ställer alltid upp! TACK för att Ni finns.här med sitt första barnbarn

Kommer sakna mitt lilla bord!

img_0914 (MMS)

Kommer sakna mitt lilla bord!


Vad gör man inte för mamma o pappa när de ...

img_2199 (MMS)

Vad gör man inte för mamma o pappa när de fixar i Solvik!


Premiär bowling

Idag har Tova och jag myst med Jenny, Elsa & Alva.
Barnen fick premiärköra bowling....o Tova vann över mig....
Vi hade en toppen em, kväll!

Bästa vännerna satte sig sen på trappen, åt kex och sjöng heja heja

V.37

Mår fortfarande bra, lite ont i kroppen efter att ha sovit jättedåligt med allt vad som hänt med Tova.
Har gått upp 1 kg till och magen växt. Det underbara livet ligger fortfarande med huvudet nedåt och rörligt.
Det finns inte mkt plats i magen nu men rörelserna är så häftiga, man känner allt så tydligt, hand, rumpa, ben.
Längtar till du tittar ut! 22 dagar kvar


Tova är så söt mot magen. pratar med den och vill gärna lägga huvudet emot och lyssna. Häromdan sa hon: Tovas lillasyster är i mammas mage. Vi får väl se om du har rätt gumman.Tova v. 37

Lite uppdatering från förra helgen

Andra dagen på dagis efter olyckan o nu gi...

img_8268 (MMS)

Andra dagen på dagis efter olyckan o nu gick lämningen jättebra. Sa hej då mamma o vinkade. På fm skulle de till stora skogen och ha med sig eget fika i en ryggsäck. Vi packade väskan tillsammans imorse, saft, vatten, äppleklyftor och bullar :)


Ibland blir inte dagarna som man tänkt sig..

Fredagskväll började med fredagsmys med hämtmat men slutade tyvärr väldigt olyckligt.
Tova var trött redan runt 7 och stod o hoppade i soffan och helt plötsligt ramlar hon framåt och slår i munnen i soffbordet. Anders får tag i henne direkt och det bara sprutar blod från hennes mun. Vi går till köket och lägger handdukar vid munnen och jag ser något vitt och plockar ut en framtand med hela roten.
Anders sitter med Tova som skriker helt hjärtskärande. Jag ringer 1177 och de ber oss vänta tills blödningen lagt sig. Under samtalet försvinner Tova ett par sekunder, säkert av all blodförlust.
När de slutat störtblöda så lyfter jag lite på läppen och det att hon har ett djupt jack i överläppen. Ringer 1177 igen och den tjejen sa att man ofast inte gör något åt jack i läppen men vi sa att vi ville åka in och titta till detta. Eftersom vi tillhör Mjölby kommun så fick vi en tid på jourcentralen i  Motala kvart över 9. Kl var ca halv 8 när jag pratade sista gången med 1177.
Tova lugnar ner sig och vid halv 9 sätter vi oss i bilen mot Motala, jag sitter bak med Tova och försöker distrahera henne att inte somna ifall hon fått hjärnskakning.
I motala kom doktorn in och han sa direkt att man inte syr jack i läppar och att det är jättevanligt att barn slår ut sina mjölktänder. Men han tar en titt och så ser vi att tre tänder är utslagna, båda fram och en ijämter. Direkt så säger han att han skickar oss till US i Linköping. Får lite panik men samtidigt skönt att få mer hjälp.
Vi åkte till Linköping och Tova och jag satt och prata om att en till doktor skulle titta på henne. Vi fick vänta 30 min på akuten innan vi kom in till receptionen men då fick vi hjälp direkt.
De ringde in en käkkirurg och på 10 minuter kom han. Han sa att man måste sy både läpp och tandkött och att det såg ut som hon slagit ut alla 3 tänder med roten vilket är mkt bättre än att de krossas eller åker upp.
Strax innan 12 fick vi ett rum på barnkirurgiska och nu var Tova riktigt trött och ledsen och så var vi tvungna att ge henne smärtstillande och lugnande inför operationen. Mamma- och pappahjärtat gick i en miljon bitar...
Vid 1 var vi nere vid operationssalen och hon satt i Anders knä och tittade på mig när hon fick masken och somnade. Vi fick gå upp på rummet och må dåligt och vara oroligt.
Kvart i 2 fick vi gå ner till uppvaket och det var underbart att se vår prinsessa fast hon sov väldigt djupt. Käkkirurgen Anders var nöjd med operationen och att stygnen försvinner över 10-12 dagar.
Tova var supertrött och ville inte riktigt vakna till så vi satt på ett par trästolar fram till kl 4 på morgonen, då fick vi gå upp på rummet och sova till halv 8. Då vaknade Tova och var jätteledsen och drog i nålen hon hade i armen. Det blev lite lek och en piggelinglass innan vi fick åka hem.

I måndags drog Tova bort två stygn på överläppen så vi fick åka in till käkkirurgen på eftermiddagen. I fallet mot soffbordet så bet hon även av en liten bit av läppen så troligtvis så stötte kroppen bort stygnen. Antingen så fixar kroppen så att jacket växer ihop, annars blir det ev plastikoperation i framtiden.

Det som gör mig mest gråtfärdig är att fått se henne ha en sån smärta samt hur duktig hon var, vi mötte nya människor hela tiden och hon öppnade munnen när de bad henne.
Det har även varit enormt jobbiga dagar efter att få i henne mat, hon har suttit o pillat och klämt på mat men så fort hon har velat stoppa i munnen så har hon gråtit och sagt ont i läppen. I måndags efter vi var hos käkkirurgen så fick hon "order" från doktorn att äta glass....och hon åt 3 st den kvällen och ett korvbröd.

Många med erfarenhet med barn som varit på sjukhus säger att de glömmer fort men jag kommer ha kvar detta väldigt länge känns det som. Det gör så ont i mitt hjärta när jag tänker på denna kväll / natt men det var väldigt skönt att få skriva av sig och Anders och jag pratar mkt med varandra.

Du är ALLTID vår älskade unge, även om du är tandlös.
på akuten

innan operation

dagen efter


hemma


Ska skicka in dagens ros till alla som hjälpte oss den kvällen/natten, så proffsiga och underbara mot Tova. Med sig från sjukhuset fick hon diplom, gosedjur och en medicinlåda så hon kan leka doktor.

Hjälper till i Solvik! Kolla in hammaren :)

img_7343 (MMS)

Hjälper till i Solvik! Kolla in hammaren :)


Idag verkar vara en bra dag för vårt troll...

img_4198 (MMS)

Idag verkar vara en bra dag för vårt troll, Alfred är här o leker...


RSS 2.0